+386 (0)70 380 380
info@avtomobili.si Pogoji uporabe

Pravno obvestilo

Pogoji uporabe in poslovanja

Z dostopanjem in uporabo spletne strani avtomobili.si ste obvezani upoštevati tu navedene pogoje brez pridržkov ali omejitev.

SPLOŠNI POGOJI

Vso gradivo na spletni strani avtomobili.si (v nadaljevanju spletna stran) je last podjetja Avto d.o.o. (v nadaljevanju prodajalec oz. trgovec), ali pa se uporablja na podlagi pridobljene licence avtorskih pravic. Slednje ne velja le za logotipe znamk prikazane na spletni strani. Logotipi znamk so prikazani zaradi lažjega prepoznavanja javnosti in izključno po načelu poštene rabe. Vsakršen prenos, razpošiljanje, kopiranje ali kakršnokoli drugo objavljanje ter spreminjanje avtorskih pravic brez predhodnega soglasja lastnika, je strogo prepovedano in kaznivo po zakonu.

Vse informacije na spletni strani so izključno informativne narave. Prodajalec si po svojih najboljših močeh prizadeva njihovo točnost, vendar zaradi zunanjih dejavnikov to vedno ni mogoče. Avto d.o.o. ne jamčijo za točnost in popolnost vseh informacij, prav tako ne priznava nikakršne odgovornosti, ki bi izhajala iz tega. Za točne podatke predlagamo, da se pisno ali preko telefona obrnete na prodajalca.

Podjetje Avto d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni, specifikacije, opremo, modele in razpoložljivost blaga.

OPREDELITEV PODJETJA

Podjetje Avto d.o.o. s pomočjo portala avtomobili.si strankam ponuja celovito storitev uvoza/nakupa novega vozila katerekoli znamke prisotne na EU trgu ob tem pa nudimo občutno nižje cene od večine uradnih maloprodajnih cen. Poslovanje podjetja temelji na posredovanju med kupcem in našo široko EU partnersko mrežo. V sodelovanju z njimi, prejemamo dodatne (partnerske) popuste v kombinaciji z našimi nizkimi stroški poslovanja in s tem povezano nizko maržo, pa lahko strankam ponudimo najugodnejšo ceno.

Vsa novo naročena vozila so izdelana v matični tovarni znamke, v skladu z vsemi predpisi in standardi EU in imajo vključeno tovarniško garancijo, ki jo daje proizvajalec.

CENE VOZIL

Cene navedene na spletni strani so neobvezujoče maloprodajne cene (brez dodatne opreme), ki vključujejo 22% DDV, davek na motorna vozila (DMV), homologacijo, transportne stroške in stroške priprave vozila. Določene kombinacije dodatne opreme lahko povzročajo odstopanja od opreme in cenika naših dobaviteljev na kar vas bomo predhodno opozorili. Pridržujemo si pravico do spremembe naših cen brez predhodne najave. Naše maloprodajne cene se izračunavajo in prilagajajo trgu na dnevni ravni, zato cena nikakor ne predstavlja ponudbe za nakup. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Nakup kateregakoli vozila je predmet posamičnih uradno izdanih ponudb.

POSTOPEK NAROČILA
Obisk poslovalnice

Ob obisku poslovalnice najprej predstavimo naš model poslovanja, kako delujemo, kakšni so dobavni roki, ter postopek naročila. Nato se pogovorimo o tipu, vrsti avtomobila, moči motorja, ki ga iščete, ter o vaših finančnih zmožnostih. Tako vam lahko kar najbolje svetujemo glede nakupa avtomobila. V kolikor natanko veste kaj iščete je ta korak lažji.

Konfiguracija (sestava) vozila

S pomočjo konfiguratorja sestavimo vozilo, ki popolnoma ustreza vašim željam in zmožnostim. V kolikor je mogoče lahko ima stranka svojo konfiguracijo vozila že s seboj.

Po končani konfiguraciji se izoblikuje končna cena, ki je tudi naša uradna ponudba. Ceno oblikujemo po ključu: naša osnovna cena vozila + dodatna oprema vozila za katero na splošno veljajo cene slovenskega zastopnika znamke.

V kolikor želenega vozila ni v naši ponudbi ali zanj trenutno ni ustrezne cene si pridržujemo pravico, ponudbo zanj poslati naknadno ali jo zavrniti.

Plačilo

Po prejeti uradni ponudbi ima stranka 14 dni časa, da poravna aro v višini od 10% do 25% (odvisno od vrednosti in modela vozila) celotne vrednosti ponudbe in s tem potrdi naročilo. Po preteku tega obdobja si trgovec pridžuje pravico, do morebitne spremembe ponudbe. S plačilom are, stranka v celoti sprejema veljavne kupoprodajne pogoje in potrjuje točnost vseh podatkov, ki so navedeni na ponudbi. Vplačana ara se šteje v kupnino.

Preostanek plačila kupec opravi, po pregledu vozila v poslovni enoti, kjer je vozilo naročil. Registracija vozila se lahko opravi, ko je celotna kupnina nakazana na transakcijski račun podjetja Avto d.o.o, ali po podpisu leasing pogodbe.

Načini plačila:
  • Na transakcijski račun podjetja (SI56 0451 5000 3428 876),
  • gotovinsko do 5000€
DOBAVA VOZILA

Predviden dobavni rok je odvisen od znamke vozila, modela ter izbrane konfiguracije. Ob naročilu vozila vam posredujemo predviden rok dobave, ki pa se povečini giblje med 2 in 4 mesece. Rok v katerem Davčna uprava Republike Slovenije (DURS) izda odločbo o odmeri davka na motorna vozila (DMV) ni vštet v rok dobave.

Posrednik je dolžan predati brezhibno vozilo. Vsako vozilo je skrbno pregledano in preverjeno ali ustreza željenim pogojem oz. je brezhibno.

PREVZEM VOZILA

Vozilo velja za prevzeto s strani kupca v trenutku, ko se opravi registracija vozila. Pred registracijo je kupec dolžan pregledati vozilo. Registracija vozila se lahko opravi, ko je celotna kupnina nakazana na transakcijski račun podjetja Avto d.o.o, ali po podpisu leasing pogodbe.

Po izvršeni registraciji vozila, kupec izgubi pravico do odstopa od kupoprodajne pogodbe.

ODSTOP OD POGODBE
PRAVICA KUPCA

Kupec ima pravico odstopiti od nakupa v primeru, če prodajalec za več kot 40 dni zamudi predvideni rok dobave ali če ima nepopravljivo stvarno napako (večje odstopanje od naročene konfiguracije) ali poškodbo. V danih primerih kupec je upravičen do vrnitve predplačila.

Kupec ima pravico odstopiti od nakupa pred prevzemom vozila tudi brez, da navede svoje razloge, vendar s tem izgubi pravico do vrnitve predplačila.

Po izvršeni registraciji vozila, kupec izgubi pravico do odstopa od kupoprodajne pogodbe.

PRAVICA PRODAJALCA

V kolikor kupec vozila ne prevzame v roku, ki mu ga dodeli prodajalec v pisni obliki, ima kupec še 8 dni časa da izpolni zahteve kupoprodajnih pogojev sicer ima prodajalec pravico zadržati aro in vozilo. Zadržano vozilo ima prodajalec pravico prodati naprej tretji osebi.

GARANCIJA IN STVARNA NAPAKA
Garancija

Vsa vozila imajo Evropsko garancijo oz. tovarniško garancijo, kar pomeni, da se v primeru kakršne koli napake lahko vedno obrnete na najbližji uradni servis vozila, kjer ga v sklopu garancije brezplačno popravijo. Obdobje garancije za posamezno vozilo bo pri ponudbi vedno jasno navedeno.

Serviser mora biti za zagotavljanje garancije uraden ne pa tudi pooblaščen o čemer lahko več preberete tukaj.

Stvarna napaka

V kolikor pride do stvarne napake ali se vozilo razlikuje od naročenega, odgovarja dobavitelj. Za morebitne poškodbe med prevozom, odgovarja trgovec, kupca pa obvesti o morebitnem podaljšanju dobavnega roka. Po prevzemu vozila kupec uveljavlja morebitne napake iz naslova garancije.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zaščita vaše zasebnosti nam je zelo pomembna, zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje Avto d.o.o. Pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov se strogo držimo veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju Avto d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Varstvo podatkov

Kupec izrecno dovoljuje da prodajalec Avto d.o.o., upravlja, zbira, obdeluje, evidentira in posreduje njegove osebne podatke in podatke pogodbe, dobaviteljem ter ostalim ustreznim upravnim organom.

Upravljalec uporablja podatke za statistično obdelavo, segmentacijo kupcev, raziskavo preteklega nakupnega obnašanja, izvedbo akcij za zagotovitev zadovoljstva kupcev, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, revij in vabil na promocijske dogodke prodajalca, telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje, ter za druge namene neposrednega trženja.

Za zaščito vaših podatkov stalno sprejemamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene.

Piškotki

Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino. V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

  • Google statistics:
    Storitve Google statistic nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.

Navedenih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika.

Podatki, ki jih zbiramo

Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob obisku naše spletne strani se na vašem računalniku shrani piškotek, ki nam anonimno sporoča naslednji sklop podatkov:

  • datum in ura nastopa oz. zahteve,
  • ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,
  • povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,
  • vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
  • vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate
Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši podatki o izbranem vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, in besedilo vaše poizvedbe.

PRITOŽBE IN SPORI

Avto d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@avtomobili.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Trgovec si prizadeva po svojih najboljših močeh spore rešiti sporazumno in brez sodišča.

Zadnja posodobitev 1.6.2018

Stopimo v stik

+386 40 174 174
Z obiskom in uporabo strani soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Več